Už jako malá jsem ráda „vařila“ na pískovišti a k tomu využívala všechny květiny a bylinky, které kolem rostly. Později jsem své nadšení realizovala v maminčině kuchyni a ještě později ve své vlastní. Začala jsem více přemýšlet o potravinách, které kupuji, zkoušela jsem, tou dobou (90.léta), neobvyklé suroviny (jáhly, pohanka, různé druhy luštěnin…).
Dostupných receptů bylo pomálu a tak jsem experimentovala. Mám ráda alchymii v kuchyni, přesný postup mě nudí. Dlouho jsem netušila, že umění kombinovat potraviny, vzít do ruky správné koření, představivost jak bude chutnat výsledek jen při pouhém čtení receptů, není samozřejmost, ale dar. Baví mě tvořit z toho co nám Příroda a Země nabízí.
Vnímám potraviny z hlediska barev, tvarů i chutí. Stále více nechávám pracovat intuici. Vhodné potraviny, bylinky na zahrádce i ve volné přírodě se mi samy nabízejí a já je přijímám. Je to nádherná hra. Chcete si také zahrát? Pomohu vám vstoupit na startovní políčko a doprovodím při prvních tazích, pak už budete hrát s Matkou přírodou sami.