Magická trojkombinace Mg+D3+OM3

Svítá na lepší časy. Všimli jste si? Ráno i večer je více světla. Na hromnice o dva více říká staré přísloví (navazuje na Na tři krále o krok dále). Ovšem vyhlížet jaro je ještě trochu předčasné. Od půlky ledna do půli února jsme v tzv. přechodovém období. Země se pomalu probouzí a připravuje se na mohutnou vlnu růstu a expanze. I naše tělo cítí blížící se jaro.Bude potřebovat očistit po zimě, odstranit staré usazeniny (fyzické, mentální i fyzické). Někteří z vás už poptávali jarní očistný týden. Mám ho na pamětí a doufám, že se podaří ho zrealizovat ke konci února či na začátku března. Teď cítím, že by bylo potřeba připravit tělo na na tento proces a podpořit ho. Máme za sebou zimu kdy jsme si dopřávali těžší stravu s vyšším obsahem tuků, zejména živočišných. Je to v pořádku, potřebovali jsme tělo zahřát, aby dobře odolávalo chladu a vlhku. Těšíme se na „živou“ svěží zelenou stravu jara, první čerstvé lístky, naklíčená semena, křehoučký salát a taky jarní slunce.Jo přijde to přijde….. Ale co teď? Já se momentálně  potýkám s lehkou únavou, svaly ochabují (menopauza dělá své), občas pobolívá nějaká ta kůstka. Vše může souviset s vyšší fyzickou námahou. Mám víc lekcí jógy a tělo není nejmladší. Jste na tom podobně? Nechte se inspirovat mojí předjarní kůrou:
magická trojkombinace Mg + D3 + Omega 3
Proč?
Hořčík je nezbytný pro správné fungování svalů a nervové soustavy, reguluje hladinu glukózy a krevní tlak. Podílí se až na 500 biochemických reakcích těla, mimo jiné na metabolismu bílkovin, sacharidů a tuků. Přírodními zdroji hořčíku jsou luštěniny, ořechy, listová a košťálová zelenina, ryby a také minerální vody. Zvýšený příjem hořčíku potřebují zejména sportovci, starší lidé, ženy v menopauze, diabetici či lidé s poruchami trávícího traktu (střeva, slinivka, játra). Nedostatek hořčíku podporuje zánětlivé procesy. Působí i na buněčné úrovni, ovlivňuje procesy, které zapínají a vypínají jednotlivé geny v buňkách. Hořčík je ovšem potvůrka, která se velmi nerada v těle vstřebává, proto je nutné dobře si vybrat doplněk stravy. Platí pravidlo, že organický hořčík (bisglycinát, citrát, glukonát) je výrazně lépe vstřebatelný než anorganický (síran, chlorid, oxid). Mám vyčteno ze (pro mě) spolehlivých zdrojů. Hořčík pomáhá udržovat hladinu vitamínu D3 a to teď fakt potřebujeme, slunce chybí!  Význam D3 nebudu moc rozmazávat, většinou známe i z doby neblahého covidu – imunita, osteoporóza, autoimunitní onemocnění, dobrý stav kostí (napomáhá vstřebávání vápníku). D3 je vitamín rozpustný v tucích a jsme u třetí složky magické trojkombinace Omega 3. Samozřejmě když „déčko“ zajíte chlebem s máslem, tak podpoříte jeho správné vstřebání, ale připravíte se o další bonusy omega 3 jako jsou: vliv na srdeční činnost, cévy, krevní tlak, mozkové funkce a nervovou soustavu, zrak.
Nasadím na 14 dní až 3 týdny, pak lehký detox a jaro může prijít.
Co nedoberete, uložíte na příští zimu. 🙂
Pokud nemáte vlastní favority mezi doplňky podívejte se do našeho eshopu:
https://zijtehrave.cz/produkt/magnesium-bioactive/
https://zijtehrave.cz/produkt/omega-3-epigemic-200-ml/
https://zijtehrave.cz/produkt/vitamin-d3-epigemic/

 

Napsat komentář

cs_CZCzech